http://www.triburile.ro/745712.html

Dacă începi să te joci pe o lume într-o fază de joc înaintată, trebuie să-ţi schimbi şi strategia. Desigur este din nou necesar să ai o producţie bună de materii prime, pentru ca satul tău să fie cât mai repede construit. În acelaşi timp trebuie să te aperi de jefuitori din satele învecinate. Construieşte-ţi pentru aceasta un zid şi o ascunzătoare. Dacă ai reuşit să-ţi măreşti satul poţi şi tu încerca să jefuieşti materii prime. Acestea îţi prind foarte bine pentru prosperarea satului.

Acum se ajunge la diferenţa cea mare faţă modul normal de construcţie a jocului:

Nu fă greşeala, de a te baza numai pe o generaţie de nobili. O să ţi se pară probabil logic, că doreşti să ai în final mai multe sate, pentru ai ajunge pe ceilalţi. Dar aceasta este o greşeala fatală, pentru că jucătorii cu multe puncte incearcă să-şi acapareze satele din porţiunea ta de hartă pentru a avea aici o poziţie de joc stabilă. Daca tu îţi investeşti resursele numai în clădiri şi într-o ofensivă bună, eşti uşor de cucerit pentru aceşti jucători! Ei au posibilitatea să te jefuiască fără a avea pierderi mari. În momentul în care vei fi atacat, este deja totul prea târziu.

Singura strategie în cazul acesta, este o defensivă puternică, constând din mulţi luptători cu spada şi lăncieri. Nu ai voie să fi pentru jucătorii puternici o ţintă neatractivă, uşoara de cucerit. Dacă văd că ar avea pierderi mari prin atacul satului tau, te lasă de obicei în pace. Aici te ajută şi moralul mai departe. Trupele de atac ale jucătorilor cu multe puncte devin prin aceasta cu 70% mai slabe!

Faza aceasta de siguranţă te costă timp, dar este foarte eficientă, pentru că trupele defensive le vei folosi tot timpul. Dacă ai o apărare sănătoasă de cel puţin 1200 de luptători cu spada şi 1200 de lăncieri, poţi începe să formezi nobilimea şi trupele ofensive.

Vei vedea probabil prin satele vecine, că s-a meritat…

Indicatii despre metode de aparare!

Acum cateva chestii importante despre aparare:

A.Cum cerem suport

In momentul in care sunteti atacati trebuie sa faceti urmatoarele chestii in aceasta ordine pastrandu-va calmul

1. Verificati cu ce anume sunteti atacati(dupa timp).Daca nu sunt berbeci sau nobili,puteti foarte bine scoate trupele din sat si consuma resursele,si lasati atacul sa treaca.Sau blindati satul.NU se cere suport decat daca sunteti atacati cu berbeci sau nobili

2. Faceti un post pe forum mentionand si K-ul de care apartineti in care cereti suport pe satele care sunt atacate si aveti nevoie de ajutor. Mentionati obligatoriu satele scrise cu BB codes pe care aveti nevoie de suport,cat si timpul cand ajung atacurile(astfel colegii stiu daca pot trimite suport astfel incat sa ajunga la timp)

B.Cum trimitem suport

In momentul in care primim o circulara in care ni se cere suport sau observam un topic de cerere de suport pe forum,primul lucru care il facem e sa verificam daca putem trimite la timp.

Daca noi nu suntem atacati este indicat sa se trimita cat mai mult suport posibil astfel incat pierderile sa fie minime.

Ideal este sa trimiteti minim 2-3 sate full defense pe satul colegului atacat,cu alte cuvinte sa-l blindam
NU trimitem doar putina aparare cand putem trimite multa,si NU trimitem putin de pe mai multe sate,trimitem TOT de pe mai putine sate.

C.Cum ne aparam cand suntem atacati

Daca suntem atacati pe toate satele(atac organizat a mai multor inamici) trebuie in primul rand sa ne aparam singuri (evident cerem si suport dar nu asta conteaza).Cum ne aparam?

In primul rand cel mai important e sa identificam ce atacuri sunt cu berbeci si mai ales trenurile de nobil daca se poate.

Odata facuta aceasta identificare( Este de preferat sa notati pe o hartie sau undeva,sa stati organizati) exista 3 cuvinte „magice” care va vor ajuta sa treceti de toate atacurile fara sa pierdeti sate.
Ele sunt: Blindat. Dodge. Recuperare.

Cum ne folosim de aceste 3 metode foarte importante:

1.Blindare. Avand in vedere ca sunteti atacati pe toate satele e mai mult decat evident ca nu le puteti blinda pe toate.Ca nu aveti cu ce(blindare inseamna minim 2 full defensive in sat)
Ca urmare veti alege cateva sate,unde vedeti sigur trenuri de nobili,si le blidnati cu suport din altele

2.Dodge Aceasta practica va salveaza satele care nu le-ati putut blinda de a fi nobilate.Mai precis odata identificate atacurile de curatare si trenul de nobili,va calculati in asa fel sa trimiteti suport din alt sat astfel incat sa pice dupa curatari si inainte de nobili.Pentru detalii suplimentare cei care nu stiti exact ce inseamna va rog sa postati pe forum.

3.Recuperari Satele care banuiti ca le veti pierde,pentru ca nu ati putut nici sa le blindati,nici sa strecurati armata inainte de nobili(dodge) le veti recupera,adica chiar inainte sa va ia satul trimiteti armate si nobili(2 sunt de ajuns) spre satul vostru,atfel incat dupa ce inamicul il ia,voi imediat il luati back.

Completari:

1. Nu incercati sa aparati un sat cu zid 0 decat daca puteti baga multe sate defensive acolo. Prim multe, inteleg cel putin 4. Altfel, pagubele vor fi mari. Mai eficient este sa incercati dodge sau, daca satul nu are armata, cel mai bine este sa-l cedati fara a opune rezistenta si sa-l recuperati.
Nota: Atacurile pentru recuperare vor porni dinainte ca satul sa va fie luat. Se vor trimite nobili (cu minim o curatare inainte) astfel incat sa ajunga imediat dupa ultimul atac 🙂

2. Daca sunt mai multe atacuri pe un sat, nu incercati sa-l aparati cu 1 singur sat defensiv. Chiar daca veti produce pagube atacatorului, nu este convenabil per total…daca a trimis mai mult de 1 sat ofensiv full veti pierde toate trupele fara a putea salva satul. Dati dodge pentru a-l salva si cereti sprijin daca nu-l puteti blinda singuri, in vederea unor atacuri ulterioare.

3. Blindarea satului este singura metoda care nu prezinta dezavantaje.
Dodge-ul are urmatoarele dezavantaje: necesita un calcul atent si daca intarzii cu cateva secunde trimiterea trupelor poti rata intercalarea sprijinului intre atacuri (de aceea recomand sa se trimita trupe de pe mai multe sate…de obicei eu folosesc cei 1000 de cav grea din cate 2-3 sate defensive pt dodge pe un sat). In plus, in momentul in care eviti atacurile de curatare, lasand satul gol, permiti distrugerea facila a zidului, slabind defensiva acelui sat.
Recuperarea e convenabila doar cand satul cedat are armata putina sau deloc. Altfel, se pierde toata armata din acel sat. De exemplu, daca satul e defensiv, cu trupe trimise sprijin, se va evita cu orice pret pierderea satului respectiv, incercandu-se una dintre celelalte 2 metode.
Dezvoltarea Economica:

Perioada initial de dezvoltare 0 – 700 puncte:
In aceasta perioada nu trebuie decat sa farmati satele parasite sau slabe fara aparare din jur. Motivul este ca jucatorii activi chiar daca au aparare mai slaba dar pun accent mai mult pe dezvoltare va vor intrece rapid urmand ca ultieror sa puna in pericol existenta satului vostru. Daca atacati fara catapulte fiecare atac va consuma mai mult din resursele proprii decat o va face aparatorul iar acesta poate sa isi proteze resursele prin tactica de golire a satului. In timp ei pot sa creeze o armata mult mai mare iar atunci rolurile se vor inversa.
De asemenea atacul fara catapulte pe care sa le folositi pentru a impiedica hotarator dezvoltarea inamicului prin distrugerea cladirilor de trupe(nu permite sa construiasca armata) sau a pietei centrale (nu permite trimiterea resurselor prin vecini) este sortit esecului si este un consum inutil de resurse.

Iata cam cum ar trebui sa actionam in functie de punctele acumulate (punctele reflecta direct gradul de dezvoltare, nu si armata):

≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡
Pana la 500 puncte:
• Axeaza-te mai mult pe facut resurse, daca nu esti atacat. Daca esti atacat ridica un zid si fa-ti cativa oameni de aparare.
• Ridica toate cladirile pana cand obtii astfel, incepand cu resursele, cladirea principala si magazia. Dupa care cresteti ferma, cazarma, zidul si targul.

► Clădirea principală: nivel 5
► Cazarmă: nivel 1
► Piaţa centrală: nivel 1
► Târg: nivel 1
► Tăietori de lemne: nivel 17
► Mina de argilă: nivel 17
► Mina de fier: nivel 17
► Fermă: nivel 4
► Magazie: nivel 14
► Ascunzătoare: nivel 4
► Zid: nivel 8

≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡
500-600 puncte:
Inceteaza sa cresti in puncte, si incepe sa-ti faci armata de aparare.
• mareste cazarma la nivel 5 si ferma la nivel 6
• construieste o fierarie
• in fierarie sa faca sabiile
• mareste cazarma la lvl 10 si ferma
• Armata minima necesara acum: 400 si 400

► Clădirea principală: nivel 5
► Cazarmă: nivel 10
► Fierărie: nivel 1
► Piaţa centrală: nivel 1
► Târg: nivel 1
► Tăietori de lemne: nivel 17
► Mina de argilă: nivel 17
► Mina de fier: nivel 17
► Fermă: nivel 11
► Magazie: nivel 14
► Ascunzătoare: nivel 4
► Zid: nivel 8

≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡
600-1000 puncte:
Acum este timpul sa ataci alte sate. Ca sa facem lucrul asta avem nevoie de cavalerie usoara. construieste in ordinea urmatoare.

• argila si lemne la nivel 20
• fier si magazie la nivel 18
• cladire principala nivel 10 si fierarie nivel 5
• construieste grajduri si crestele la nivel 3
• in fierarie da-i sa faca spioni si cavalerie usoara
• incepe sa ataci orasele din jurul tau cel mult 3 deodata cu maxim 20 de spioni ca sa lasi 40 acasa. Memoreaza satele cu resurse multe si cele cu putina aparare pt a fi atacate.
• ataca satele cu cate 35 de cavalerie usoara deodata pentru jafuri bune fara pierderi.
• cu resursele care le furi fa mai multa cavalerie usoara
• din resursele propii zidul fa-l la nivel 15
• Armata minima necesara acum: 750 ; 750 ; 100 ; 35

La 1000 de puncte orasul tau trebuie sa arate astfel:

► Clădirea principală: nivel 10
► Cazarmă: nivel 10
► Grajd: nivel 3
► Fierărie: nivel 5
► Piaţa centrală: nivel 1
► Târg: nivel 1
► Tăietori de lemne: nivel 20
► Mina de argilă: nivel 20
► Mina de fier: nivel 18
► Fermă: nivel 16
► Magazie: nivel 18
► Ascunzătoare: nivel 4
► Zid: nivel 15

≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡
1000-2000 puncte:
In acest stagiu ne pregatim de razboi. Ridicam resursele pana cand avem un venit stabil. Ar trebuii asa:

• casa principala sa fie nivel 20
• targul la nivel 10
• lemnele si argila la nivel 24
• fierul la nivel 22
• Armata minima necesara acum: 1400 si 1400 ; 500

La 2000 de puncte satul tau trebuie sa arate asa:

► Clădirea principală: nivel 20
► Cazarmă: nivel 10
► Grajd: nivel 3
► Fierărie: nivel 5

► Piaţa centrală: nivel 1
► Târg: nivel 10
► Tăietori de lemne: nivel 24
► Mina de argilă: nivel 24
► Mina de fier: nivel 22
► Fermă: nivel 22
► Magazie: nivel 18
► Ascunzătoare: nivel 4
► Zid: nivel 20

≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡
2000-3000 puncte:
Acesta este sfarsitul stagiului de crestere pt primul oras. Cel mai important e sa construiti fieraria.
• fa mina de fier la nivel 24
• in fierarie da-ti sa caute topoarele
• faceti magazia la nivel 20
• faceti fieraria la nivel 20
• Armata minima necesara acum: 2000 ; 2000 ; 750 ; 500 ; 350

► Clădirea principală: nivel 20
► Cazarmă: nivel 10
► Grajd: nivel 10
► Fierărie: nivel 20
► Piaţa centrală: nivel 1
► Târg: nivel 12
► Tăietori de lemne: nivel 24
► Mina de argilă: nivel 24
► Mina de fier: nivel 22
► Fermă: nivel 22
► Magazie: nivel 20
► Ascunzătoare: nivel 4
► Zid: nivel 20

≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡
3000+ puncte:

• Armata minima necesara acum: 2000 ; 2000 ; 750 ; 1000 ; 500 ; 100
• Creeaza-ti o Generaţie de nobili.

Fixeazate pe orase care au mai putin de 2000 pct. Cele care au resurse multe si oameni putini sunt cele mai bune. daca atacati un jucattor dintr-un trib puternic aveti grija ca sa fie cel mai mic de acolo.
Niciodata sa nu atacati orase cu mai putin de 1000 de pct. Trebuie sa ataci cu un nobil de cel putin 5 ori pana cand orasul va fii al tau. Niciodata sa nu trimiti prima oara la atac nobilul, sa trimiti spionii mai intai.

IMPORTANT: Punctele nu inseamna mare lucru, din contra, cu cat o sa ai mai multe puncte, cu atat o sa fii atatcat mult mai des, trupele ofensive si defensive sunt mult mai importante decat crestea in puncte.

IMPORTANT: Cel ce se apara intotdeauna va fii in avantaj, iar cel ce ataca intotdeauna va fii in dezavantaj deoarece aparatorul are si avantajul zidului care inseamna foarte mult.

IMPORTANT: Nu atacati niciodata cu trupele de aparare (numai in cazul in care eshti la inceput , si farmezi sate abandonate sau fara armata. )

Farming in faza de inceput:
Aici trebuie sa shtii urmatorul lucru:
– 1 poate sa care 25 unitati de resurse in total.
– 1 poate sa care 15 unitati de resurse in total.
– 1 poate sa care 80 unitati de resurse in total.
– 1 poate sa care 100 unitati de resurse in total. (puteti avea insa doar unul per jucator).

In momentul in care ai reusit sa construiesti cazarma , poti deja sa produci lancieri. Cauti intre satele din jurul tau , pe cele abandonate sau , care nu fac parte din nici un trib sau , satele care vezi ca stagneaza ( dupa 2-3 zile , punctajul este acelasi) si le ataci. Incearca odata cu upgrade-urile pe care le faci la cladiri , sa produci si putina armata

Reclame