Sistem de luptă

Sistemul de luptă este deja foarte complex. O înţelegere profundă poţi obţine numai prin experienţa în multe lupte. Cu simulatorul poţi proba tactici de luptă diferite. Aici vezi doar câteva aspecte ale luptei.
Moral

Scopul moralului este, ca jucătorii activi mai mici să fie apăraţi de atacurile jucătorilor mai mari. Dacă un jucător foarte mare atacă un jucător foarte mic, trupele sale luptă cu o eficienţă mică, pentru că mulţi luptători se împotrivesc acestei comenzi neonorabile sau refuză să subestimeze puterea duşmanului.
Spion

Spionii adună informaţii preţioase despre satele duşmane. Spionii sunt formaţi în grajd. Pentru a spiona un sat va fi atacat cu un număr de spioni. În timpul luptei spionii agresorului încearcă să ajungă la informaţiile despre satul duşman. Spionii satului atacat vor încerca să-i ia prizonieri. Regula este: cu cât mai mare proporţia între spionii apărători şi agresori, cu atât mai mulţi prizonieri vor fi luaţi.

Dacă agresorul are jumătate din numărul de spioni al apărătorului, şansele de supravieţuire sunt de ca. 50%. Dar nu vor mai trăi decât foarte puţini spioni. Dacă au la fel de mulţi spioni, şansele de supravieţuire sunt de 100% şi mai trăiesc două treimi din spionii agresori. Apărătorul nu poate pierde spioni.

În momentul în care se întoarce un spion, poate da informaţii despre puterea trupelor duşmane. Această informaţie se poate obţine şi prin atacuri împotriva satelor duşmane, dacă puterea de luptă proprie este cel puţin pe jumătate atât de mare ca cea duşmană.

Dacă trăiesc cel putin 50% şi dezvoltarea spionilor în fierărie este la nivelul 1, primeşti un raport despre materiile prime ale duşmanului. Supravieţuiesc 70% şi toţi spionii sunt deja la nivelul 2, primeşti informaţii despre clădiri şi nivelul de construcţie al acestora. Dacă supravieţuiesc 90% din spioni care se află deja la nivelul 3 de dezvoltare, afli care din trupele satului atacat sunt stationate în afara satului şi care sunt pe drum.

Anunțuri